Juhtkiri: Kelle oma on ühisomand (1)

Juhtkiri: Kelle oma on ühisomand

 

Enamik eluaseme omanikest tunneb end täieõigusliku peremehena. Selles mõttes, et on ju tegemist eraomandi, mitte üüripinnaga. Kui majaomanikul on voli kogu omandi üle, siis ei pruugi see nii aga olla kaasomandi puhul.

Ehe näide selle kohta on tänases lehes kajastatud õhksoojuspumba paigaldamise probleem. Igapidi kasulik ja kõikjal soovitatud seade, mis õuesoojust väljast tuppa tassib. Isegi külmal ajal ja märkimisväärsete kulutusteta.

Aga kui on tegemist kaasomandiga, tuleb alati kokku leppida. Nii küttesüsteemide muutmises, seinte ümberehitamises kui paljus muuski. Iga kaasomanik peab arvestama sellega, et mõnede asjade otsustamisel on tema pere suurem sellest perest, kes õhtul söögilauda istub.

Print Friendly, PDF & Email