2009: Saaremaa pääses tapmisteta (1)

Justiitsministeeriumis koostatud ülevaate järgi ei pandud Saare maakonnas eelmisel aastal toime ühtegi tapmist. Aasta varem oli tapmisi kaks.

Üldse vähenes I raskusastme kuritegude arv maakonnas aastaga 33 protsenti: kui 2008. aastal oli neid 12, siis mullu 8. II raskusastme kuritegude arv oli mullu 574 ehk 6,4 protsenti vähem kui aasta varem.

Kehalisi väärkohtlemisi registreeriti Saare maakonnas eelmise aasta jooksul 79 ehk ühe võrra vähem kui 2008. aastal. Ka varavastaste kuritegude arv oli mullu ühe võrra väiksem ehk 294. Tunduvalt tõusis eelmisel aastal kelmuste arv – 26-st 2008. aastal mullu 33-ni.

Märgatavalt kahanes avaliku korra raskete rikkumiste (–9) ja liikluskuritegude arv (–14). Samas oli omavolilisi sissetunge mullu, võrreldes aasta varasemaga, veidi rohkem.

Print Friendly, PDF & Email