Linnateatri uus lavastus: vaesus, unistused ja kartulid

Märtsis Kuressaare Linnateatris lavale jõudvat eesti autori Tim Jansoni kirjutatud teatritükki “Kartulimoos ehk Chelsea Win” iseloomustavad vaesus, armastus, unistused, jalgpall, mängurlus, vastutustunne ja palju kartuleid.

“Milline neist märksõnadest ettepoole trügib ja milline suisa välja kukub, see jäägu juba lavastaja ja näitetrupi otsustada,” ütles näidendi autor Tim Janson, kes töötab maaklerina Tallinna kinnisvarafirmas Tipoliin.

Näidend ise on küll algupärand, ent tellimustöö autori sõnul siiski mitte. “Eks kui kirjutad, siis ikka loodad, et kunagi mõni teater selle teksti ka üles leiab, aga et Kuressaare Linnateater selle nii kiiresti leidis, oli mulle üllatus, panin ju punkti näidendile alles kevadel,” rääkis autor, kelle esimene katsetus näitekirjanduse vallas – näidend “Ühes Eesti teises linnas” – etendus 2008. aasta suvel Viljandi Ugalas. Enne seda on ta kirjutanud televisiooni jaoks: pikka aega teksti lastesaatele “Tibu ja Jäpe” ning on pannud käe külge ka kunagistele nalja- ja sketšisaadetele “Rutikud” ja “Doo-Nau”.

Küsimusele, kas kirjutamine on hobi, vastas autor eitavalt: “Hobi korras võib kalal või ratsutamas käia, või siis münte-marke-mudelautosid koguda. Ja ehkki ma kirjutamisega igapäevaselt leiba ei teeni, suhtun ma oma loomingusse piisavalt tõsiselt, et mitte hobikirjanik olla,” lausus ta.

Kuressaare Linnateatri direktor Piret Rauk ütles, et proovidega hakatakse pihta 10. jaanuaril. “Siis selguvad proovigraafikud, esietenduse kuupäeva ei ole veel välja öeldud. “Eks me siis omavahel lepime kokku,” sõnas ta.
Mängivad Sulev Teppart, Piret Rauk ja SÜGis Rita Ilvese käe all kooliteatrit tegev Tanel Ting. “Kartulimoosi” lavastab Jaak Allik.

Print Friendly, PDF & Email