Lihtne küsimus

1. jaanuarist ei ole haigla hooldusosakonna patsientidel enam võimalik saada soodustust ja juba esimesest ravipäevast alates tuleb omaosalus maksta ise. Kui palju maksab Kuressaare haigla hooldusosakonna üks voodipäev ja kui suure osa sellest peavad patsiendid ise maksma?

Vastab Eesti haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel:

Hooldusravi ühe ravipäeva hind on praegu ligi 633 krooni päevas (hooldusravi piirhind tervishoiuteenuste loetelus on 673 krooni ja 2010. aasta vältel rakendub sellele koefitsient 0,94). Kuus teeb see kokku 18 990 krooni. Alates 1. jaanuarist rakendub hooldusravile 15% omaosalus. Selle kohaselt hakkab patsient maksma 95 krooni päevas ehk 2850 krooni kuus. Ülejäänud summa (18 990 – 2850 = 16 140 krooni kuus) tasub endiselt ravikindlustus.

Kuna olen tihti tulemusetult oodanud Pihtla Kõnnust kell 9.05 Kuressaarde väljuvat bussi, soovin teada, mis kell see buss väljub? Bussiootepaviljonis on kirjas, et sel kellaajal väljub buss Kuressaarde tööpäevadel, kuid mina ei ole seal sel kellaajal veel kordagi ühissõidukit näinud.

Kuressaare bussijaamast öeldi Oma Saarele, et liinigraafikus on sees liin nr 5110 A (Valjala–Tõnija), mis tõepoolest peab
Pihtla Kõnnust Kuressaarde väljuma kell 9.05. Rohkemat bussijaama infotelefonil vastanud proua öelda ei osanud, vaid soovitas pöörduda vedaja ehk bussifirma GoBus poole.

Bussifirmast kinnitati, et buss liininumbriga 5110 A sõidab ja on Pihtla Kõnnus kl 9.05. “Valjalast väljub see buss 8.50, siis sõidab ta Kaalist-Kõljalast läbi ning on Kuressaares kell 9.30,” tutvustati ajalehele liinibussi marsruuti.

GoBusis oldi veendunud, et bussiaegades võib esineda kolmeminutilisi kõikumisi, kuid ei enam. Vaid suure lumega võivad bussid hilineda, sest tihtilugu on bussijuht esimene jälgede sisseajaja.
Kui bussiootajail on probleeme, võivad nad helistada GoBusi dispetšerile tel 52 95 603.

Print Friendly, PDF & Email