XVI Kuressaare kammermuusikapäevad tõotavad tulla huvitavad (3)

Eesti staažikaim ja Saaremaa vanim rahvusvaheline kammermuusikafestival Kuressaare Kammermuusika Päevad toob tuleval suvel Saaremaale lisaks eesti muusikutele külalisesinejaid Venemaalt, Soomest, Belgiast, Portugalist, Hispaaniast ja Šveitsist.

16. korda toimuva rahvusvahelise muusikafestivali avavad festivali kunstiline juht pianist Andres Paas ning konkursivõitudega pärjatud muusikud tšellist Rustam Komatškov Venemaalt ja Eesti-Soome viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny.

Festivali külaliste hulgas on Belgia tuntuim vanamuusikat esitav vokaal-instrumentaalansambel Capilla Flamenca, kõrge taseme ja renomeega Hispaania-Šveitsi keelpillikvartett Garcia Abril Kvartett ja Portugali põnev vokaal-instrumentaalkvintett South Trovadore, kes esitab romantilist fado’t, tunas´t, Portugali Alentejo regiooni traditsioonilist muusikat ning ka klassikat.

Oma nõusoleku festivalil esineda on andnud ka Eesti muusikakultuuri üks lipulaevu Eesti Filharmoonia Kammerkoor, tandem Kaie Kõrb-Tiit Peterson koos valguskunstnik Triin Hookiga ja paljud teised eesti muusikud, kes esinevad Brahmsi kammermuusikale pühendatud galakontserdil.

Andres Paas on pöördunud taotlusega Saare maavalitsuse poole toetada osaliselt festivali korraldamist 40 000 krooni ulatuses. Ürituse eelarveks on planeeritud 838 905 krooni.
Kammermuusikapäevad toimuvad 3.–7. augustini.

Print Friendly, PDF & Email