Kuhu minna

Teisipäev, 8. detsember

KINO
Divas kl 18.10 ja kl 20.35 Probleemid paradiisis. Pilet 50.–

ÜRITUS
Kuressaare kunstikoolis kl 12 kunstikooli laat.

SPORT
Kuressaare spordikeskuses maakonna korvpalli II liiga: kl 16.30 Ametikool vs. Vesse 1.

Kolmapäev, 9. detsember

KINO
Divas kl 17.10 ja kl 19.35 Probleemid paradiisis. Romantiline komöödia. Pilet 50.–

 


 

Ürituse eelinfo

Salme kultuurimaja annab teada

Pühapäeval, 13. detsembril kl 18 süttivad tuled aleviku jõulupuul. Kl 18.15 kultuurimaja saalis kontsert “Lumised lood ja laulud”, külakoori jõulumuinasjutt “Kullaketrajad” (laulumäng muinasjutu ainetel, F. R. Kreutzwald / L. Sepp / M. Wunderlich), dirigent Anita Kangur, näitejuht Maire Sillavee, toetab OmaMajaBänd (juh Oliver Kilter). Esinevad meesansambel Punased Sõstrad (juh Anita Kangur), naisansambel Leedikiri ja segatrio CatVilMar (juh Karin Pulk).

Pühapäeval, 20. detsembril kl 18 Salme Vallateatri noortetrupi jõuluetendus – Henno Käo “Ajamasin ehk Dont & sõbrad”. Pääse 15.– kohapeal. Jõuluvana kott avatud tund enne etenduse algust.

Esmaspäeval, 21. detsembril kl 16 vaba aja keskuses Salme valla pensionäride jõulupärastlõuna. Reg tel 45 20 357. Kohvilaud, vallavanema tervitus, kontsertprogramm lasteaia mudilastelt.

Teisipäeval, 22. detsembril kl 17 põhikooli jõulupidu.

Kolmapäeval, 23. detsembril kl 20 jõulupidu jõuluõllega. Tantsuks Anneli Ott (Päris-Anny) & Energia. Õhtut juhib Üllar Luup. Mängud, auhinnad, baar. Pääse 75 kr eelmüügist, 100 kr kohapeal. Laudade bron tel 45 71 650.

Laupäeval, 26. detsembril kl 13 jõulukontsert-teenistus Salme kirikumajas (Salme külakoor, Leedikiri, CatVilMar, natuke jõuluaja luulet…).

Reedel, 1. jaanuaril kl 00.15–06 tantsuga uude aastasse! Avatud kultuurimaja baar.

Üks sõit – veidi kummaline

Jõulud muudkui lähenevad. Toimetusi jagub rohkem kui kuhjaga ja pidevalt on tunne – ei jõua! Võib-olla tuleks aga lihtsalt korraks aeg maha võtta ja hetkeks endasse vaadata ning lähedastele mõelda. SÜG-i luuleteater Krevera pakub selleks omal tagasihoidlikul moel ühe väikese võimaluse.
10. detsembri õhtul kell kaheksa jõuab kooli lavale traditsiooniline nostalgiaõhtu, mis sedapuhku kannab pealkirja “Üks sõit – veidi kummaline”.

See tunne on meile kõigile tuttav, kuidas vahel peab tundide viisi Virtsu sadamakail ootama, et üle mere saarele pääseda. Kuid Krevera püüab seekord vaadata, mis juhtub siis, kui laev halbade ilmaolude tõttu kauaks keset vett loksuma jääb. Isegi kinnisteks peetud eestlased võivad siis sõidukaaslastega ootamatult avameelitsema hakata ja nii mõndagi hinge tagant ära rääkida.

Kindlasti sunnib säärane olukord vahel mõtlema aga asjadele ja inimestele, kelle jaoks meil igapäevatormakuses aega napib.
Et sel laevaseltskonnal oleks, millest rääkida, selleks on oma “abistava käe ulatanud” Doris Kareva, Lydia Koidula, Juhan Liiv, Mats Traat, Elo Vee, Aita Kivi, Juhan Viiding, Ellen Niit, H. Ch. Andersen. Laevasõitu aitavad lühendada laulud Jaan Tätte repertuaarist.

Rita Ilves

Print Friendly, PDF & Email