Juhtkiri: Mudaravi jääb (5)

Juhtkiri: Mudaravi jääb

 

Juba XIX sajandil oli Kuressaare kuulus kuurortlinn, kus tegutses kolm mudaravilat. Eriline ravimuda, mida siin kasutati, pani jalule nii mõnegi prominendi, kes oli arvanud end juba lootusetu juhtumi olevat. Saaremaa ravimuda kogus kuulsust.

Omamoodi juhtumiks kujunes Kuressaare sanatoorium, mille valmis ehitamine võttis niipalju aega, et paar põlve linnapoisse sai sealse poolelioleva hoonekarbi sees oma sõjamängudki mängitud. Aga siiski sai 1979. aastal valminud sanatooriumist vanade ravitraditsioonide taaselustaja.

Et uued omanikud suutsid aegade muutudes sanatooriumi kohe soomlaste heaks tööle panna, tõi see neile sisse niipalju, et oli julgust neid terviseasutusi veelgi rajada. Kuressaare sai spaalinnana tuntuks üle Euroopa.

Nüüd tähistab sanatoorium Kuressaare oma 30. tegutsemisaastat. Kuigi majandussurutis on oma töö teinud ja rikkaid kliente napib, soovib toimetus ettevõtlikele ärimeestele edu edaspidiseks. Loodame, et vanad head ajad on peagi tagasi.

Print Friendly, PDF & Email