Juhtkiri: Loodus on kõigi jaoks (2)

Juhtkiri: Loodus on kõigi jaoks

 

Järjest enam tuleb välja kitsaskohti, mille puhul leiame, et liikumispuudega inimeste õigusi on piiratud. Näiteks Vilsandi rahvuspargi kaitse-eeskiri ei mõtle sellele, kuidas kõik inimesed meie loodusväärtustele ligi pääseksid. Kindlasti on taolisi olukordi ka mujal.

Püüaks korraks mõttes sõita ratastoolis Mändjala rannas mere äärde. Kas see on võimalik? Mitme abilise olemasolu korral kindlasti. Samamoodi ka teistes avalikes randades – kas need on ikka mõeldud kõikidele inimestele?

Saabunud advendiaeg teeb meid kõiki hoolivaks. Otsime kõikvõimalikke hädasolijaid, kellele head teha. Igati tänuväärt, arvame. Samas ei looda me, et lehe juhtkirja põhjal hakkab keegi jõuluootuses mingeid eeskirju muutma, aga sellele mõelda võiks nüüd küll…

Print Friendly, PDF & Email