Lapsed joonistasid oma maailma

Lapsed joonistasid oma maailma

TUBLI JOONISTAJA: Katarina Bortnikov oli üks neist joonistajatest, kelle pildi arvas žürii kümne parema hulka.
Foto: Peeter Kukk

Saare vene seltsi ja Kuressaare kunstikooli ühisel ettevõtmisel korraldati tänavu taas, ja seda juba 10. korda, lastejoonistuste võistlus “Lapse maailm”. Konkursile saadetud pildid on üleval kultuurikeskuse fuajees.

Niole Kärner Saare vene seltsist ütles, et lastejoonistuste konkurss sündis kümme aastat tagasi seoses ühe Peterburi kirjastusega sõlmitud koostöölepingule ning toob igal aastal lastelt toredaid pilte. Kümme aastat on andnud elamusi nii tegijaile kui ka korraldajaile ning ühendanud on neid aastaid joonistusvõistluse teema “Lapse maailm” ja auhindadeks jagatavad raamatud.

Kunstikooli ja Saare vene seltsi esindajad on ka need, kes igal aastal parimad pildid välja valivad. Nad ei ole neid küll järjekorda pannud, kuid nagu ütles Kuressaare kunstikooli direktor Boris Šestakov, on konkursi kriteeriumiks olnud just see, et lapsed tõesti oma pildid ise teeksid. “Vaid lapsed oskavad joonistada oma maailma ning meie, täiskasvanute ülesanne on neid pilte siis vaadata,” rääkis Šestakov, kelle sõnul on näituse teema jäänud küll samaks, kuid lapsed joonistavad igal aastal midagi uut.

“Päike on ikka olemas ja taevas on sinine, kuid kui varem oli traditsiooniliselt rohkem pilte perest ja lemmikloomadest, siis nüüd on päris palju kosmost ja joonistatakse ka enam inimesi,” teeb kunstikooli juhile rõõmu.

Tänavuse võistluse noorimad osalejad olid vaid kaheaastased Steven Anto ja Henri Spitsõn. Auhinnaraamatud said Õnne Täht, Marii Magus, Maria Vera Pšenitšnaja, Inga Helen Püssa, Joosep Praks, Hannabel Kaal, Triinu-Liis Heinmets, Ken Almet, Katarina Bortnikov ja Steven Anto.

Print Friendly, PDF & Email