Purjetamise ajalugu kaante vahel (3)

Purjetamise ajalugu kaante vahel

Foto: Raul Vinni

Kuressaare kultuurikeskuses esitleti eile raamatut “Saaremaa Merispordi Selts. 125 aastat purjesporti Kuressaares läbi aegade ja mälestuste”.

Autor Piret Hiie (23) rääkis, et töötas Saaremaa Merispordi seltsi raamatu kallal kaks aastat ja on tulemusega rahul. “Mälestuste kogumine on oluline,” märkis Saaremaa muuseumi vanemteadur, kes enda sõnul ei ole ise kunagi purjespordiga tegelenud. Piret Hiie ütles, et ta püüdis raamatus esile tuua vanu aegu ja seda atmosfääri, mis purjetamise ümber oli ja on.

Raamat kätkeb endas aega aastast 1884, mil Kuressaare lahel leidis aset esimene ametlikult teadaolev purjeregatt, kuni tänapäevani välja, mil kohalikku purjetamiselu edendab jätkuvalt reedel juba oma 83. hooaja pidulikult lõpetanud Saaremaa Merispordi selts.

Print Friendly, PDF & Email