Kuumimad tööpakkumised Saaremaa lihatööstuselt (12)

Kuumimad tööpakkumised Saaremaa lihatööstuselt

TÖÖ KIIDAB TEGIJAT: Kui paar aastat tagasi otsisid firmad töötajaid tikutulega taga, siis nüüd on olukord vastupidine ja iga vakantne ametikoht täidetakse lennult.
Foto: Peeter Kukk

Möödunud nädala Ekspress-Job’i kuumimate tööpakkumiste edetabelit juhib Saaremaa Lihatööstus OÜ. Kõige vaadatum ametikoht, millele ka enim kandideeritakse, on Saaremaa lihatööstuse laosekretär.

Lihatööstuse personalijuhi Aili Priske sõnul pole aga jaanuari alguses Tallinnas avatava logistikalao sekretäri ametikoht oma 159 saadetud CV-ga (vaadatud 16 669 korda) sugugi kõige populaarsem. Tunduvalt enam on soovijaid kaupade komplekteerija kohale – 910 –, kusjuures seda töökuulutust on internetis vaadatud 7628 korda.

Müügiassistendiks on seni soovinud saada 289 inimest.
Aili Priske sõnul on tema telefon viimastel päevadel lausa punane: “Helistavad kõiksugu sugulaste ämmad ja mammad, mind on üles leidnud paljud ammused tuttavad, kellega mul pole aastaid kontakte olnud. Kõik lootuses, et ehk saan aidata. Aga mina ei tee ju seda valikut üksi, valiku teeb komisjon.”

Priske märkis, et ei maksa loota, et kõik, kes on oma CV esitanud, lihatööstuselt ka vastuse saavad. “Selleks on neid liiga palju. Iseenda jaoks oleme me esialgse valiku teinud ja sobivamad CV-d sellest pikast nimekirjast välja selekteerinud.”
Aili Priske rõhutas, et kaupade komplekteerija peab väga heal tasemel tundma arvutit ja igati tuleb kasuks eelnev laos töötamise kogemus. Samuti on vaja hästi osata vene keelt, sest paljud Saaremaa lihatoodete tarnijad on pärit just Ida-Virumaalt.

Seoses lihatööstuse uue töökorraldusega võetakse ka Kuressaarde juurde kolm müügisekretäri. Personalijuhi sõnul on sellele ametikohale pürgijaid juba piisavalt ka vestlusel käinud, kuid lõplik valik ei ole veel tehtud.
Häda on selles, et noored ei oska vene keelt. Müügisekretäri otsitakse veel kohaliku töötukassa kaudu ja eilsest on töökuulutus üleval ka firma koduleheküljel.

Uue aasta alguses avab Saaremaa Lihatööstuse OÜ Tallinnas oma logistikalao, kuhu võetakse tööle kuus komplekteerijat, üks müügiassistent ja üks laosekretär. Kuressaares hakkab tööle kolm müügisekretäri.

Print Friendly, PDF & Email