Kärla sai uue vallavanema taas kord Karujärve teelt (13)

Kärla sai uue vallavanema taas kord Karujärve teelt

KARUJÄRVE TEE MEHED: Endine vallajuht Toivo Vaik soovib õnne uuele vallavanemale Villi Pihlile.
Foto: Peeter Kukk

Eilsel Kärla vallavolikogu istungil valiti üheksa häälega kümnest vallavanemaks Villi Pihl, kelle kandidatuuri esitas kohaliku koalitsiooni nimel Jüri Kuusk. Kärla volikogus on leivad ühte kappi pannud Reformierakond ja valimisliit Kärla Suund.

“Tegemist on juba viienda Kärla omavalitsusjuhiga, kes elab Karujärve teel – võim on Karujärve teel tagasi,” ütles Pihlile volikogu liige, endine vallavanem Toivo Vaik naljatamisi, lisades, et luges üle nii täitevkomitee esimehed kui ka vallavanemad.

Volikogus ilmse häälteenamuse saanud Pihl (vaid üks hääletussedel oli tühi) tegi volikogule ettepaneku kinnitada ametisse ka uus vallavalitsus, kuhu peale tema kuuluvad Kärla maanõunik Kersti Etverk ning väljastpoolt vallamaja Koit Voojärv, Margus Õunpuu ja Jüri Kuusk. Viimane ütles, et loobub vallavalitsuse kasuks volikogu kohast, et uutele tulijatele ruumi teha.
Lähtudes valimistulemustest peaksid Villi Pihli ja Jüri Kuuse asemele nüüd volikogusse tulema Olav Etverk  ja Erik Järvalt. Reformierakonna nimekirjast.  

Pihl avaldas lootust, et saab vallavanema tööga hakkama ja lubas tegutsedes toetuda eelnevatele kogemustele. Samuti lubas vastne vallajuht koostööd teha kõigiga. Eilne Kärla volikogu valis ka komisjonide esimehed. Arengu- ja eelarvekomisjoni juhib Marko Trave, haridus- ja kultuurikomisjoni Toomas Raun, sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni Ülle Vallaste ning revisjonikomisjoni Jaanika Rikko.

 


 

Leisis jätkab Mõtlep, Ruhnus Sünter

Eilsel istungil valis Leisi vallavolikogu neljaks aastaks vallavanemana jätkama Ludvik Mõtlepa. Ruhnu vallavolikogu istungil valiti eile viie poolthäälega vallavanemaks Aare Sünter, kes oli sellel ametipostil ka eelmisel perioodil.

Leisi volikogu esimehe Andrus Kandima sõnul valiti Mõtlep vallavanemaks tagasi ühehäälselt. “Üks volikoguliige oli puudu, aga need, kes olid kohal, hääletasid Mõtlepa poolt,” ütles Kandima.

“Kaks volikoguliiget hääletamisel ei osalenud. Ju nad siis olid vastu,” kommenteeris Ruhnu vallavanema valimisi volikogu esimees Ariina Kollom. Ruhnus kinnitati ka vallavalitsuse arvuline koosseis. Ariina Kollomi sõnul kuulub Ruhnu vallavalitsusse neli liiget.

Aare Laine, Ivika Laanet

Print Friendly, PDF & Email