Lapsevanemad paluvad lasteaednike palka tagasi (4)

Tulenevalt aasta alguses Kuressaares läbi viidud lasteaednike palgakärpest pöördusid kõikide linna lasteaedade hoolekogud nüüd uue linnavolikogu poole. Palvega viia koalitsioonileppesse sisse selge tahtenäitamine lasteaednike palgad ennistada.

“Lastevanematena oleme väga huvitatud sellest, et meie lapsi hoiaksid hinnatud ja motiveeritud õpetajad,” märgitakse kirjas.
Kuressaares koalitsiooni moodustanud Reformierakonna, IRL-i ja sotsiaaldemokraatide koalitsioonilepe on veel koostamisel ning eile ei osanud asjaosalised veel täpselt öelda, millal see allkirjastatakse.


Avalik pöördumine

Lugupeetud volinikud!
Teie olete saanud Kuressaare elanikelt voli suunata linna elukäiku järgmised 4 aastat. Praegu on teil tähtis periood, kus panete koalitsioonilepingusse kirja need probleemid, mis meie linnas esmajärjekorras lahendamist nõuavad. Nende seas on üks probleem, mis on eriti tõsine: käesoleva aasta alguses vähendas linn lasteaednike palku 18%.

See oli Eesti linnade seas suurim palgakärbe. Lastevanematena oleme väga huvitatud sellest, et meie lapsi hoiaksid hinnatud ja motiveeritud õpetajad. Seetõttu soovime, et koalitsioonilepingus oleks väljendatud volinike selge tahe ning konkreetsed sammud lasteaednike palga ennistamiseks.

Jõudu soovides ning vastust oodates
Merit Karise (5. lasteaia hoolekogu esinaine)
Uno Metsmaa (Ida-Niidu lasteaia hoolekogu esimees)
Jaanis Sarapuu (1. lasteaia hoolekogu esimees)
Edith Sepp (7. lasteaia hoolekogu esinaine)

Print Friendly, PDF & Email