Kuressaare haigla ostab uue vereanalüsaatori

Kuressaare haigla täiendab oma laboritehnikat 5-osalise leukogrammiga hematoloogiaanalüsaatoriga, mis võimaldab määrata erinevaid vere näitajaid praegusest täpsemalt.

“Iga uue põlvkonna aparaadid on eelmistest töökindlamad, annavad täpsemaid tulemusi ja vähem on käsitsi- tööd,” ütles Kuressaare haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu. Uue aparaadiga tehtud analüüside alusel saab täpsemini panna diagnoosi ja hinnata ravi tulemusi.

Uus vereanalüsaator maksab suurusjärgus pool miljonit krooni, kuid Sarapuu sõnul pole ajaga kaasas käimisest pääsu. Keskajal määras tohter uriinis suhkrut ju niimoodi, et pistis näpu sisse ja maitses, viitas haigla juht meditsiinis toimunud arengule.

Hematoloogilisi analüsaatoreid ehk rakuloendajaid kasutatakse laborites üldise hematoloogilise analüüsi tegemiseks. Selle analüüsiga antakse esmane hinnang patsiendi tervislikule seisundile. Analüüs on äärmiselt oluline verehaiguste diagnoosimisel ja ravi jälgimisel.

Print Friendly, PDF & Email