Näitus, mida peab nägema

Näitus, mida peab nägema

NÄITUSEÜLLATUS: See, et need kaunid heegeldustööd on teinud täielikult pime inimene, Sofia Saks, on tõepoolest imestamist ja austust väärt.
Foto: Peeter Kukk

Saaremaa puuetega inimeste kojas avati sel nädalal omaloomingu näitus, mis on pühendatud koja 15. sünnipäevale.

“Mis te arvate, kes on nende värvikirevate heegeldatud rõivaste, linikute ja pleedide autor?” küsis Saaremaa puuetega inimeste koja juhataja Veronika Allas. Ega oska arvata küll, tegu on aga vapustavalt omapäraste ja kaunite taiestega. Selgub, et autor on Sofia Saks, kes on täielikult pime!!! “Ta küsib abistajalt, mis värv tal parasjagu käes on, ja siis sobitab ise lõngad kokku,” selgitas Allas.

Taolisi meeldivaid üllatusi inimestele, kel käed-jalad terved ja nägemine-kuulmine korras, peaks see puuetega inimeste loodud taieste näitus pakkuma veel küllaga. Vaata ja imesta! Oma töid on näitusele toonud 23 inimest, lisaks veel Kallemäe kooli ja selle Kuressaare filiaali õpilased ning Randvere tööõppekeskuse rahvas. On vahvaid käsitöid ja värvikirevaid pilte lastelt ning täiesti arvestataval tasemel kauneid maale ja joonistusi.

Autoriteks Rita, Elisa Koor, Hilja Õun jt. Et tegu on omaloomingu näitusega, siis on toodud ka luuletusi ja lugusid ning fotosid. Oma tuntud headuses on näitusel esindatud pimedate ühing. Neilt on punutisi, alates vahvast aiatoolist kandikute ja vaasideni välja.

Omaloomingu konkursist tehakse kokkuvõte maja sünnipäeval, 6. novembril. Siis valib žürii välja parimad tööd, mille autoreid tunnustatakse.
SPIK-i omaloomingu näitust saab külastada igal tööpäeval kell 11–16 novembrikuu lõpuni.

Print Friendly, PDF & Email