Uustalu talu loodusrada on valmis

Uustalu talu loodusrada on valmis

Foto: Aare Laine

Abula küla Uustalu pererahva rajatud kilomeetrine loodusrada on valmis huvilisi vastu võtma. Tiiu ja Raivo Kauber on aastaid oma talus külalisi võõrustanud. Perenaine õpetab huvilisi seentega ja üldse taimedega värvima ja peremees Raivo Kauber (fotol) näitab võõrastele looduskauneid paiku.

“Praegu nüüd metsas enam nii ilus ei ole. Varakevadest hilissügiseni on aga loodus meie kandis, täpsemalt Uustalu hoiualal, võrratu. Kilomeetrine rada pakub oma mitmekesise taimestikuga väga erinevaid vaatepilte. Loodussõber saab meie juures Lääne-Saaremaa taimestikust põhjaliku ülevaate,” lausus Uustalu perenaine Tiiu Kauber.

Looduse rüppe rajatud rada on kerge läbida. Kilomeetrine ringkäik on jõukohane nii algklasside õpilastele kui ka eakamatele inimestele.
Uustalu pererahvas soovib külalistele pakkuda mitmekesist programmi.
“Kui värvimisest küll saab, siis lähme raja peale. Matka algus- ja lõpppunkt on meie talu juures. Rada viib läbi põlispuude ja iidvanade allikate juurest. Matk on kogu pärandkultuuri tutvustav,” rääkis Tiiu Kauber.

Kohalikus keelepruugis Uustlu talu on tuntust kogunud ka piimalambataluna. Lisaks tervistavale lambapiimale ja -juustule pakub Uustalu nüüdsest ka tervistavat matka tunnustuse saanud loodusrajal.

Print Friendly, PDF & Email