Juhtkiri: Lasteaed maatasa!

Juhtkiri: Lasteaed maatasa!

 

Kuressaare linnavalitsuse otsus lammutada 5. lasteaia hoone ja ehitada uus on kindlasti õige. Maja, mis on seisnud vaid veerand sajandit, on nii hullus seisus, et pole enam midagi remontida. Inimesed, kes selle objekti omal ajal püsti panid, peaksid otsa vaatama neile, kes kunagi Kuressaare linnust ehitasid. Paraku ei ole üle pooletuhande aasta püsinud linnuse ehitajatega võimalik enam tõtt vaadata.

Uus hange, uued projektid, uued otsused – kõik see seisab ees nüüd juba teist korda. Kui vaid see jada tõrgeteta läbitud saaks. Elu on aga näidanud seda, et kusagilt ilmub hanke vaidlustaja. Oleks muidugi tore, kui nii ei juhtuks. Lapsed ju ootavad. Kindlasti liigub meie hulgas ringi mõni vanaisa, kes selle hoone ehitamisel tehtud praagist teadlik oli. Kas ta ka laste ees tänapäeval oma süüd tunnetab?

Usume linnapead, et uus hoone ehitatakse selliselt, et see tõesti viiskümmend aastat püsib. Selleks on tänapäeval reeglid karmimad kui toona. Jõudu linnavalitsusele tarmukal asjaajamisel, et lasteaed järgmise aasta septembris naerusuiseid põngerjaid vastu võtta saaks.

Print Friendly, PDF & Email