Kuivastu sadama laiendustööde tähtaeg lükkus kuu aega edasi

Lepingu järgi 16. oktoobriks valmima pidanud Kuivastu sadama ooteala laiendustööde lõpetamise uus tähtaeg on 10. november.

AS-i Saarte Liinid arendusdirektori Peeter Oopkauba sõnul lükkub tööde valmimistähtaeg kolme nädala võrra edasi, kuna Saarte Liinid tellis täiendava tööna olemasolevate hoonete ümbruse asfaltkatte ja selle alla jäävate kommunikatsioonide asendamise.
Samuti ehitatakse sadamasse kui Kuressaare–Kuivastu bussiliini lõpp-peatusse liinibussi parkimiskoht. “Seoses sellega on Facio Ehitus taotlenud ehitustööde tähtaja pikendust ja me oleme sellega ka nõustunud, uus tähtaeg on 10. november,” rääkis Oopkaup.

Suvel seisid Kuivastu sadama laiendustööd umbes kaks nädalat, kuna ehitusfirma Facio Ehitus kasutas asfaltkatendi alusena ebakvaliteetset killustikku, mis tuli hiljem üles koorida. Viidates Euroopa Liidu raha karmidele reeglitele lubas Saarte Liinide juhatuse esimees Ants Tammleht tollal ehitusfirmat isegi trahvida, kui objekti valmimine venib.

Peeter Oopkaup ütles, et ka praegu on Facio Ehitus graafikust võib-olla pisut maas, kuid ehitaja pingutab ja lubab objekti tähtaegselt üle anda. “Meil on kõva omanikujärelevalve ja inseneriteenus peal, nii et asi peab tulema kvaliteetne, see on kõige tähtsam,” lisas Oopkaup, kelle sõnul lähevad sadama ooteala laiendustööd maksma umbes kümme miljonit krooni.

Print Friendly, PDF & Email