Jüri Saar valis koduvald Pihtla (15)

Koduvallas antud 120 häält kallutasid Jüri Saart Kihelkonna valla pakkumisest loobuma ja kandideerima Pihtla vallavanemaks.

Endine Saare maavanem ja riigikogu liige Saar pidas Kihelkonna vallavanema ametit viimased kaks ja pool aastat. Kihelkonna inimesed olid temaga rahul, sest ta suutis lõpetada sealkandis aastaid harrastatud poriloopimise nn Lõbusate ja Kallase klanni vahel.

Ka pühapäevaste valimistulemuste selgumise järel, kui Jüri Saar oli Pihtla elanikelt kogunud 120 häält ja sellega mandaadi vallavanema kohale asumiseks, palusid kihelkondlased tal jätkata nende juhina.
“Otsus langes siiski Pihtla kasuks, kandideerin seal vallavanemaks ja üks kaalukas põhjus on just 120 häält ja valimisvõit,” ütles Saar eile Oma Saarele.

“Teistpidi otsustada ei oleks Pihtla inimeste suhtes eriti eetiline,” lisas ta. Kes saab Pihtla volikogu esimeheks, pole tema sõnul veel selge.
Võimalik, et volikogu esimeheks saab senine vallavanem Tõnu Hütt, kes saavutas valimistel Saare valimisliidu Koduvald Pihtla nimekirjas teise tulemuse, 35 häält. Pensioniealine Hütt teatas juba enne valimisi, et vallavanemana ta jätkata ei soovi, küll aga volikogu liikmena.

Jüri Saare sõnul tuleb Kihelkonna inimestel nüüd vallavanemat otsides vaadata ringi oma seltskonnas ja kui sealt sobivat kandidaati ei leita, soovitab ta pilgud pöörata valdadele, kus valimiste tulemusena võim vahetus ja mitmeid tippjuhte tööta jääb.

Kihelkonna vallas parima valimistulemuse teinud kirikuõpetaja ja senine volikogu esimees Rene Reinsoo ütles, et volikogu tuleb kokku juba neljapäeval kell 17 ja päevakorras on volikogu esimehe ja aseesimehe valimine. Valimised võitnud VL Koduvald paneb hääletusele Reinsoo kandidatuuri volikogu juhi ja Karl Teäre asejuhi kohale.

Print Friendly, PDF & Email