Juhtkiri: Läbirääkimiste aeg (1)

Juhtkiri: Läbirääkimiste aeg

 

Demokraatliku ühiskonna peamine tunnus – vabad valimised – on selleks korraks taas möödanik. Valija on oma sõna öelnud, kuid lõplikku selgust igal pool veel pole. Ühe järelduse võib aga teha – Saare maakonnas on Reformierakond oma kandepinda oluliselt laiendanud. Päris mitmes omavalitsuses on nende võimuletulek vägagi tõenäoline.

Mõnes vallas on valija oma tahet aga nii selgelt väljendanud, et koalitsioonikaaslast otsima ei peagi, töö lihtsalt jätkub rahumeeles. Kas see on aga parim variant, ei oska keegi öelda. Maal valitakse ennekõike inimest, keda tuntakse ja teatakse, erakondlik kuuluvus mängib siin teisejärgulist rolli. Sellele viitab ka üsna suur toetus valimisliitudele.

Aga läbi räägitakse ja üsna mitmes omavalitsuses ei ole uudishimulikele küsijatele veel midagi vastata. Kus arutelud põhjalikud, sealt on loota ka tugevamat liitu. Kuna ajad on rasked, soovib toimetus vaid seda, et sünniksid mõistlikud kokkulepped ja koalitsioonikõnelused ei muutuks pelgalt vaidlusteks ametipostide pärast.

Print Friendly, PDF & Email