Pädaste mõis pakub Peterburis Põhjala saarte kööki

Alates eilsest pakub Muhus asuva Pädaste mõisa restoran Alexander valikut oma Põhjala saarte (Muhu, Saaremaa, Hiiumaa, Gotland, Bornholm, Åland, Öland ja
Rügen) toite pakkuvast menüüst Peterburi hotellis Taleon Imperial. Pädaste road jõuavad Venemaale seoses festivaliga “Eesti maitsed”, mille käigus vahetavad paremad Eesti restoranid menüüsid paremate Peterburi restoranidega.

Pädaste menüü autoriks on sealne peakokk Peeter Pihel.

“Pakume külalistele rikkalikku maitseelamust Muhu ja seda ümbritsevate saarte traditsiooniliselt toidulaualt. Toidu valmistamisel juhindutakse kohalikest oludest ja aastaaegadest,” ütles Pädaste mõisa ärijuht Martin Breuer, lisades, et nad on otsustanud ajas tagasi vaadata ja avastada taas oma minevik.

Peakokk Peeter Pihel toonitas, et siinsel karmil kliimal on toidutaimede kasvatamisel suured eelised. Valgusküllased suveööd ning niiske sügis ja külm talv mõjutavad toidu maitset ainult paremuse poole. “Külm ilm sunnib taimi koguma endasse rohkem mineraale,” näitlikustas Pihel.

Print Friendly, PDF & Email