Kuressaare ametikool juhib projektikirjutamise edetabelit

Eesti kutsekoolide hulgas on Kuressaare ametikool edukaim Leonardo da Vinci projektide kirjutaja – nelja aasta jooksul on koolile õpirändeks eraldatud 6,5 miljonit krooni. Teisele kohale tulnud Räpina aianduskool on toetusi saanud 4,2 miljoni ja Rakvere ametikool 3,9 miljoni krooni ulatuses.

 Kuressaare ametikooli arendusdirektor Sirje Ellermaa ütles, et selline suur edu on saavutatud paljude inimeste tänuväärse tööga. “Meie koolis on väga palju tublisid projektikirjutajaid,” märkis ta ja lisas täpsustuseks, et projektide kirjutamisel ja elluviimisel on kokku osalenud ligi 20 ametikooli töötajat.

Sihtasutuse Archimedes statistika järgi on aastail 2005–2009 Euroopa Liidu (EL) Leonardo da Vinci kutseharidusprogrammist toetatud 124 ametikooli õpilase või vilistlase praktikat. Õpilaste arvu järgi on Kuressaare ametikool üleriigilises arvestuses kolmandal kohal.

“Eelmine projektivoor oli meie jaoks väga edukas,” lausus Ellermaa. “Näiteks saatsime koolist välja neli õpirändeprojekti, mis kõik said ka rahastuse. Lisaks oli edukas meie uuendussiirde projekt, millega soovime välja arendada uue, animatööri õppekava.”

26. oktoobril läheb Kuressaare ametikoolist neljaks nädalaks Soome praktikale kaks ehitusviimistluse, Leetu kaks ehituse eriala ja Türki kaks autotehniku eriala õpilast. Järgmisel aastal on plaanis läkitada väikeettevõtluse ja ärikorralduse eriala õpilased praktikale Iirimaale, kokad ja toitlustusteeninduse õpilased Küprosele, turismi- ja hotellikorralduse õpilased Itaaliasse või Türki ja hooldustöötajaks õppijad Soome.

Leonardo da Vinci programmi toel on Kuressaare ametikooli töötajad ja koostööpartnerid ettevõtetest ja asutustest välislähetustes käinud 131 korral – see on üle kahe korra enam kui arvestuses järgnevatel koolidel.

Arendusdirektor Sirje Ellermaa märkis, et pedagoogide välissuhtlus on haridusasutusele väga oluline. “Kui õpetajatel on erialaselt avar silmaring, on ka töö klassis ja õppetöökojas kaasaegsel tasemel,” lausus ta.

Ellermaa jätkas: “Lisaks sellele, et me saadame oma inimesi välja, võtame omalt poolt pidevalt vastu meie partnerkoolide õpilasi ja õpetajaid.” Näiteks praegu on Kuressaare lasteaedades neljanädalasel praktikal kolm õpilast Norrast.

Leonardo da Vinci on EL-i kutseharidusprogramm, mis toetab õpilaste ja noorte töötajate välispraktikat, õpetajatevahetust ning uute õppematerjalide ja õppekavade kasutuselevõttu. Eesti ja Kuressaare ametikool osalevad kõnealuses programmis 1998. aastast.

Print Friendly, PDF & Email