Loomelaat andis uusi ideid (1)

Loomelaat andis uusi ideid

ISE TEHTUD, HÄSTI TEHTUD: Pihtla koolipoisi Raidi koogid olid laadal minev kaup.

Teisipäeval kunstikoolis toimunud loomelaat meelitas kohale hulga isetegijaid ning neidki, kes tunnevad rõõmu teiste tehtust. Kuressaare ametikooli, kunstikooli ja 2. lasteaia ühine ettevõtmine näitas, et isetegemisrõõmu ja -tahtmist jagub saarlastel küllaga.

Laadalised said osa ameti- ja kunstikooli tundidest, võimalus oli endale osta või vahetada toredaid taieseid või kõhutäiteks muffineid või kooki. Leidlikkusega paistsid silma ametikooli õpilased, kes tõid laadale tetrapakenditest valmistatud rahakotid – väiksemad maksid 5 ja suuremad 10 krooni.

Kunstikooli direktor Boris Šestakov arvas, et eriliselt hea kontrastina käsitöö- ja kunstiesemetele (maalidele, lapitekkidele, ehetele, kaartidele) mõjus müügiletil olnud erimaitseline Mustjala sinep. Koolijuht, kes oli ka ettevõtmise üks korraldajaid, kiitis täies koosseisus kohale sõitnud Pihtla algkooli. “Nii asjalikku seltskonda pole ma ammu näinud,” sõnas ta. Pihtla koolilapsed olid kaasa toonud omavalmistatud kaarte, pilte ja kookegi ning enne bussiaega õnnestus neil lahti saada kogu kraamist.

Lastega koos olnud õpetaja Marika Kirs kiitis laata ning ütles, et see tuli just õigel ajal – õppeprogrammis oli neil parajasti käsil olnud müümise-ostmise teema ning nüüd said lapsed seda ka praktikas proovida. Šestakovi sõnul oli hästi armas, kuidas kadus müüjate-ostjate vahelt vanusevahe ning laadapäev kulges väga asjalikus kauplemise õhkkonnas.

Laadapäeva üheks kulminatsiooniks oli kindlasti õhupalliskulptuuride võistlustööde õhkulennutamine. Ehkki parimaks tunnistati ametikooli töö – diivan –, olid kõik tööd vahvad ning tegijate arvates ei olnudki pingeritta seadmine oluline. Kokku lennutati eile pärastlõunal taevasse 600 õhupalli.

Print Friendly, PDF & Email