Piiksuv andur ajab pereisa hulluks (12)

Piiksuv andur ajab pereisa hulluks

VAJALIK VIDIN: Igas kodus peab olema suitsuandur.

Toimetusse pöördus pahane pereisa Margus, kelle igapäevast elu on hakanud segama suitsuandurid. “Need hakkavad lõugama põhjuseta ning ehmatavad inimesi, mu vana ema kurdab, et ta süda ütleb üles ja saab infarkti,” rääkis ta pahaselt.

Pereisa sõnul ei ole harvad juhused, kui suitsuandur hakkab öösel põhjuseta piiksuma. Mehe sõnul on ta ostnud oma koju andurid, nagu seadus nõuab. “Need on sellised 100-kroonised, mis poodides müügil. Ma ei tea, kas peaksin 700–800-kroonised muretsema, sest minu omadest küll tolku pole,” pahandas ta.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets ütles, et temal endal on kodus vaid 75 krooni maksnud suitsuandur, mis töötab täiesti laitmatult. Siiski peaks pahane pereisa vaatama, kas andur on paigutatud õigesse kohta – sellisesse paika, mis ei oleks liiga köögi lähedal, sest ka köögiaurud võivad suitsuanduri tööle panna.

“Suitsuandur võib aga hakata valehäiret andma ka sellesse kogunenud tolmu tõttu. Seepärast peab seda kord nädalas tolmuimejaga puhastama,” rääkis Saaremets, lisades, et ka putukad, kes armastavad igasugu kohtadesse pesa ehitada, võivad anduri piiksuma panna.

“Muidugi võib juhtuda, et inimene on poest saanud defektiga suitsuanduri. Siis tuleb ostutšekk kaasa võtta ja see poodi tagasi viia,” märkis päästekeskuse pressiesindaja, lisades, et ehkki suitsuanduritele garantiiaega ei anta, võib juhtuda, et mõni neist on kuskil vigastada saanud või pikalt laos seisnud ja oksüdeerunud.

“Muidugi ei maksa suitsuandurit ka kusagilt keldripoest osta, eelistada tuleks sellistele kaupadele spetsialiseerunud kauplusi,” sõnas Saaremets.

Print Friendly, PDF & Email