Juhtkiri: Saaremaa valss riigikogus

Juhtkiri: Saaremaa valss riigikogus

 

Ei juhtu just sageli, et Toompea lossis kõlab “Saaremaa valss”. Rõõmsa elevuse tõi see võimukantsi aga kindlasti, kui kolmapäeval algas riigikogus Saare maakonna kuu. Ka meie kunstiklubi näitus “Saaremaa värvid” aitas vastava meeleolu loomisele igati kaasa.

Mida võib selline ettevõtmine Saare maakonnale anda? Kindlasti on meil suurem võimalus riigikogule oma probleemidest rohkem teada anda ja samas püüda neile koos poliitikutega ka lahendusi leida. Maavanema esitatud ettepanekute pakett oli üsna mahukas.

Vaevalt leidub riigikoguliiget, kes ei oleks Saare maakonnas käinud. Aga enamasti satub Saaremaaga otseselt mitte kokkupuutuv poliitik meie maakonda kas puhkama, midagi avama või üritusel osalema.

Üks kuu peaks olema piisavalt pikk aeg, et enamikust maakonna kitsaskohtadest riigikogule teada anda. Elu saartel ei ole siiski alati nii roosiline, kui see mujal elavale inimesele tundub. Mitmele tõstatatud probleemile hakatakse lahendusi otsima ja kas sellisest üritusest meile üldse mingit kasu tõuseb, näitab lähitulevik.

Print Friendly, PDF & Email