Repliik

1. september on nüüd möödas ja juba ühe päeva põhjal on näha, et bussiliiklus on selline, mis reisijaid ei rahulda. Sõitsin viis minutit enne üheksat bussiga Kärla alevikust linna poole. Buss oli jälle väike, kuigi kooli algusest alates lubati suuremat.

Buss pandi Sõmera peatuses puupüsti täis, järgmisest peatusest võeti veel paar inimest peale ja Tõllil jäi juba üks inimene maha. Ja kujutage ette, Randveres jäi juba seitse kooliõpilast maha, sest neid polnud kusagile panna. Hea lahke bussijuht oli, ütles mahajääjatele, et ma viin rahva ruttu linna ja tulen teile kohe järele. Ei tea reisijad sedagi, et äkki sai bussijuht sellise omapäi käitumise eest ülemustelt võttagi veel. Bussijuhi nimi oli Toomas, tänu tema vastutulekule said inimesed linna.

Oleme väga nördinud nende liinide pärast, mis kehtima hakkasid. Lõuna paiku Kärla rahvas enam üldse linna ei saa, laupäevast ja pühapäevast ei maksa üldse rääkida. Pühapäeva hommikul näiteks üldse linna sõita ei saa, alles lõunast. Ainuke hea asi on see, et õhtul kella üheksane liin käib, kui oled linna sõitnud, saab vähemalt tagasi.

Invaliidide ja väikeste lastega emade jaoks on need mikrobussid väga halvad. Trepid on kitsad, istmete vahed väikesed. Lapsevankriga ei saa bussi üldse minna, seda pole lihtsalt kusagile panna. Kepiga ja karkudega on väga raske peale ronida. Eile öeldi mulle, et täna ei ole väike buss liinil, täna on suur buss. Ometi pandi neljateistkohalise asemel sõitma vaid üheksateistkohaline. Meie liinil peaks ikka küll suurem buss sõitma.

Pensionär Kärlalt
Nimi toimetusele teada

Print Friendly, PDF & Email