Kuhu minna

Kolmapäev, 2. september

KINO
Diva kl 19.15 Ettepanek. Komöödia. Pilet 50.–

ÜRITUS
Kuressaare kultuurikeskus kl 8–12 ja kl 13–16 doonoripäev.

Neljapäev, 3. september

KINO
Diva kl 19.15 Ettepanek. Komöödia. Pilet 50.–

ÜRITUS
Orissaare spordikeskus kl 9–12 doonoripäev. Head inimesed, olete oodatud.

TANTS
Diva DJ K. Lillimägi.
Kodulinna lokaal kl 23 disko. Sissepääs tasuta.


Ürituse eelinfo

19. septembril on trahteris Veski tulemas sügislaat. Kutsume üles kohalikke müüma oma aiasaadusi, sügisande, mett, käsitööd, seeni, moose ja palju muudki – kõike, mida üks pere võiks oma koju soovida ning seda kõike ühe ilusa laada hinnaga. Müüjatele lisainfo ja eelnev registreerumine telefonil 56 668 338. Registreerimine kestab kuni 6. septembrini ning vajalik on täpsustada, mis toodetega soovitakse tulla.


Hea teada

Erakunstikoolis Anne algavad tasuta kunstikursused täiskasvanutele

7.10–27.11 Loov Saaremaa kultuurilugu. Kursusel antakse läbi kunstiajaloo ülevaatelist teavet kohalike kultuuriobjektide kohta ja püütakse ühiselt leida uusi loomingulisi lähenemisi kultuuriobjektide käsitlemisel. Tutvustatakse Saaremaa kohalikku rahvapärandit ja rahvariideid.

8.10–26.11 Mustrid saarte rahvakunstis. Antakse kunstiajalooline ülevaade saarte kihelkondade mustritest ja tutvustatakse ajaloolist rahvuslikku ornamentikat. Õpitakse värviõpetuse ja kompositsioonide kujundamise põhialuseid.

1.10–26.11 “Surnud ääre” tehnikas rahvusliku ornamendiga keraamilise vormi kujundamine. Antakse ülevaade rahvuslikust ornamendist ja selle kasutusviisidest keraamikas. Kujundatakse oma mustriga valatud kipsplaat, mida kasutatakse ornamendi vormile üle kandmisel. Erinevate savivoolimistehnikate ja modelleerimisvõtete õppimine.

12.10–23.11 Lillornamendiga vitraaži kujundamine ja teostamine. Tutvustatakse rahvuslikku lillornamenti, kopeeritakse motiive ja õpitakse kompositsiooni stiliseerima. Antakse algteadmised värviõpetusest. Kursuse lõpuks valmib värvilistest klaasidest lillornamendiga vitraaž.

30.09–30.11 Muhu rahvusliku vaiba ainetel minigobelääni kudumine raamil. Kursusel antakse kunstiajalooline ülevaade Muhu vaipadest, lähtuvalt rahvuslikust kompositsioonist kujundatakse oma vaibamuster. Õpetatakse vaiba rakendust raamil ja töövõtteid. Tutvustatakse gobelääni kudumise võimalusi telgedel.

2.10–27.11 Rahvuslikud ehted kaasaegses kujunduses ja tehnikates. Ehtekursusel õpetatakse ehteid kujundama ja teostama savist, loodusmaterjalidest, polümeer-massist, klaasist, tekstiilist ja paberist.
Kursusi rahastab programm 1.1.0603.08 – 0002 “Täiskasvanute koolitus vabahariduslikes koolituskeskustes”. Registreerida saab tel 453 37 48. Vt http://www.kunstistuudio.ee/ .

OS

Orissaares on ilusate asjade kodu
Orissaares avas nn endises Maveori majas uksed Mõtlemisabi.com kaubamärgi all tegutsev Ilusate Asjade Kauplus. Poe omaniku, sisekujunduspisikuga Maria Kaljuste sõnul on tema algusega väga rahul: “Asi edeneb.

Olen saanud palju positiivset tagasisidet ning kauplus on omamoodi suhtluspunkt, kus vahetuvad küsimused, pakkumised ja tellimused.” Äris leiavad koha ainult valitult ilusad uued, vanad ning restaureeritud sisustuskaubad, värviliste seinte vahel leidub vanavara, käsitööd, maale, mööblit, tekstiili, klaas- ja keraamikaesemeid. Poe lahtiolekut tähistab seinal rippuv mustriline kalamehesaabas. Samas majas on ruumid ka õmblejale ning restauraatoreile.

Elina Kalm

Print Friendly, PDF & Email