KTG-s on sel sügisel rekordarv õpilasi

Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumis on alanud kooliaastal õppida soovijaid rohkem kui viimastel aastatel ning üle hulga aja tuleb koolil piirata õpilaste arvu, kuna ruumiprogramm seab omad kitsendused.

Direktor Ly Kallas ütles Oma Saarele, et eile alustas Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumis õpinguid 260 õpilast vanuses 17–44 aastat. Ehkki kooli õpilaste täpne arv selgub alles oktoobri alguseks, kinnitas Kallas, et tänavu on õppureid varasemate aastatega võrreldes rohkem. Direktori sõnul on täiskasvanute gümnaasiumis sel sügisel suurenenud just eakamate õpilaste ja kaugõppeosakonnas õppijate arv.

“Kindlasti on täiskasvanute gümnaasiumide populaarsust üle Eesti mõjutanud majanduslik surutis. On näha, et paljud töötud kasutavad seda aega ära poolelijäänud haridustee jätkamiseks,” rääkis Ly Kallas.
Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumis saab haridust omandada 7.–12. klassini. Gümnaasiumiosas on võimalik õppida nii kaugõppe kui ka õhtuses osakonnas, põhikooliosas õpitakse kaugõppeprogrammi järgi.

Õhtuse osakonna õpilased käivad koolis kolmel päeval nädalas, kaugõppetunnid toimuvad kahel päeval nädalas. Lisaks on täiskasvanute gümnaasiumis võimalik võtta individuaal- ja tasandusõppetunde ning üksikaine kursusi.

Print Friendly, PDF & Email