Vastukaja: “Kes istub vabale toolile?”

Oma Saar, 27. august

Juba varasuvest saadik võitleb sõrulane Jüri Mitt Saaremaa majutusmajanduse varjupoolega. Tõepoolest: miks peaks seadusekuulekas inimene – antud juhul eeskirju järgiv majutaja – majanduslikult pügada saama, kui samas kõrval käib piiramatult ja segamatult nn must majutus. Olen Jüri Mitiga täiesti ühel meelel, samas näksib mind “majutussõjast” lugedes ja kuuldes väike kahtluseuss.

Öeldakse, et seaduserikkumisest teadmine ja sellest vaikimine on osalemine seaduserikkumises. Raske uskuda, et Saaremaa majutuse pahupool end Jüri Mitile alles tänavu reisihooaja alguses ilmutas. Praegune olukord pole tekkinud ju üleöö. Kindlasti teadis härra Mitt mustast majutamisest varemgi, kuid vaikis. Vahest tulid tõde, õiglus ja seadused mehele meelde alles siis, kui turiste hakkas nappima? Teiste sõnadega: võitlus õigluse eest on lihtsalt osa konkurentsivõitlusest. Soovin, et ma siiski eksiksin ja et Saaremaa ametnikud leiavad endas tahet olukorda selgust tuua.

Küllalt sageli Saaremaad külastava autoturistina olen alati üritanud leida majutuskoha kas Kuivastule või Kuressaarele lähemal, seal, kust on soodsam saare eri paigusse sõita ja kust pääseb hõlpsamini Kuivastusse laevale. Miks peaksin Saaremaale saabununa pärast praamisabas seismist veel 100 kilomeetrit sõitma, et öömajale pääseda? Olen veendunud, et samamoodi arvavad paljud teisedki. Väidan, et asukoht annab ühele majutuspaigale lihtsalt eelise teise ees. Enne Sõrvet jätkub soovijaile piisavalt “puhtaidki” majutuskohti.

Ervin Vaikla
Läänemaa

Print Friendly, PDF & Email