Tikal võitis Tihuse Viplala

Laupäeval Kõrkvere külas Tika talus Eesti tõugu tõuhobuste üleriigilisel võistlusel näitasid jõudluskatsetes häid tulemusi Saaremaa hobusekasvatajate hoolealused.

Märade konkurentsis tuli võitjaks Tihuse hobuturismitalu suksu Viplala. Samas klassis sai teise koha hobusekasvataja Aili Kirstu noorhobune Roleta. Parima Eesti tõugu noore täku tiitli pälvis harjulaste Angela Noore ja Arina Koppeli hobune Rasmus, kellele järgnes Pihtla hobusekasvatuse täkk Avar.

Üldse esitleti hindamiskomisjonile 31 hobust. Tika talu võõrustas üleriigilisel hobuste jõudluskatsetel osalejaid esmakordselt.
Eesti hobusekasvatajate seltsi (EHS) tegevdirektori Krista Sepa sõnul läks päev igati korda. EHS-i piirkonna juht Aarne Lember rõõmustas saarlastest hobusekasvatajate edu üle.

Jõudluskatsetele olid kutsutud üle Eesti parimad kaheaastased märad ja täkud. Komisjonile esitleti veel üheksat kolmeaastast täkku. Peale Tihuse talu ja Aili Kirstu hobuste hindas komisjon Pihtla hobusekasvatuse, Tika talu, Asva hobusekasvatuse ja Raivo Reinarti neljajalgseid.

Print Friendly, PDF & Email