Üldiselt õiguskuulekas

Üldiselt õiguskuulekas

 

Teatades sellest, et suurel hulgal prügi linnakodanike konteineritesse toppinud hotell Arabella jääb karistuseta, põhjendati seda muuhulgas sellega, et “tegu on üldiselt õiguskuulekate inimestega”.

Seda kuulda on seda imelikum, et koht, kuhu Arabella oma saasta jättis, oli mõeldud linnakodanike prügi tarbeks. Tundub, et linnavalitsus laseb karistuseta minema ettevõtja, kes kodanikud prügisse uputas.

Arusaadav, et humaanne on mitte trahvida ja patustanut pigem käekõrval õigele teele suunata, kuid Saaremaal on prügisokutamine liiga suur probleem, et sellese nii leebelt suhtuda. Korralik urvaplaaster vahelejäänule paneks ehk ka teised järele mõtlema. Vähemalt prügi käitlemise üle, mille korrektne toimimasaamine on üks pika vinnaga käivituv ettevõtmine.

Nulltolerants vähemalt prügipättide osas oleks tervitatav. Lajatage ükskord korralikult ja ehk teist korda enam vaja ei lähegi. Või saatke patustanud teiste inimeste prügi korjama. Las siis hoolitsevad, et kodulinn saaks puhtamaks.

Print Friendly, PDF & Email