Lugeja kiri: Koduküla, on armas see sõna…

Natuke on päevi mööda läinud Orinõmme ja Liigalaskma külade kolmandast kokkutulekust. Algas vihmaga, päeval paistis päike ja öö oli nii mõnus, et koju jõuti alles koos koiduga!

Me kõik arvame, et oma koduküla on parim, aga uskuge, meie oma ongi! See lust, kohtumisrõõm, ootusärevus, mis inimeste silmist kiirgas – see kõik varjutas korraldustoimkonna eelmised unetud ööd. Peatselt valmivasse tarekesse sai üles panna pildi- ja käsitöönäituse.

Rahvast muudkui tuli, kõigil toidukorv kaasas. Registreerimisel saadi vastutasuks päeva meenutav rinnamärk. Üldpildi tegemisel kallas taevast alla valget vett ja fotograaf Andres Tüüril oli tegu, et esimesele pingile istujaid saada. Pilt tuli aga lõbusam kui kunagi varem. Oma küla hümni saatel heiskasid lipu meie noorim, Ervin Jalla ja vanimad – Olga Kärner ja Heimar Traumann.

Sõna said külavanemad ja vallavanem, kes kinkis sinimustvalge lipu. Päevajuht Ardi kuulutas, et kuna vihm on teinud platsi märjaks, siis meeste jalgpall jääb ära ja tuleb naiste jalgpall. Eks nii mõnigi naine, kes vimkast aru ei saanud, tõusis pingilt püsti ja oli hakkamas, et no mis siis ikka, keda see väike vihm mängimast takistab. Aga lahti läks hoopis kahe küla jalgpallimatš, mis jäi viiki.

Võrkpallilahingus tuli võitjaks Altküla meeskond. Liigalaskma ja Ülaltküla ees. Kõrvuti pallimänguga käisid võistlused ja rahvalikud mängud kõigile, kes palliplatsile ei mahtunud. Mõnusas vestlusringis meenutati oma tegemisi ning rõõmustati jällenägemise üle.

Külakosti tõid meile muhulased Külasemalt ja tantsu keerutasime Maasi veteranide muusika saatel, neid toetas meie oma pillimees Martti Nõu. Ka laulusolistidest ei tuntud puudust. Tantsu vaheajal astusid üles oma küla tantsu- ja laululapsed, Orissaare kõhutantsijad ja üllatusena omad tsirkuseartistid, kes olid valmistanud ette püramiidid, mis võeti vastu suure aplausi ja naerulaginaga.

Tants käis hommikuni ja selleks korraks oligi kõik. Jäi kindel veendumus, et viie aasta pärast teeme uuesti.
Tänusõnad Orissaare vallavalitsusele ja kultuurimajale, Aarele, Igorile, Joelile, Küllile, Andres Tüürile, EAS-ile, Valge Varese trahterile, Aike OÜ-le, Külasema külale, Maasi Poistele, kõhutantsijatele, kõigile osalejatele ja korraldajatele.

Anu Viljaste

Print Friendly, PDF & Email