Kihelkonna lõi omad ja võõrad kahte lehte (5)

Kihelkonna vallavalitsus kinnitas vastvalminud rahvamaja kasutamise hinnakirja. Kultuurikomisjoni ettepanekul on hinnad jagatud kahte kategooriasse: ühed on oma valla elanikele ning teised ülejäänutele.

Vallavanem Jüri Saare sõnul koostas hinnakirja valla kultuurikomisjon, kes sai selleks eeskuju teiste valdade kehtestatud analoogsetest hindadest.
“Suur vahe on, kas kohalik inimene tahab rahvamajas korraldada peiesid või soovib mingi rikas erakond või firma siin oma pidu teha,” märkis Saar, lisades, et kindlasti ei ole valmis saanud dokument dogmaatiline ning seda saab alati ümber vaadata – kui näiteks mõni number osutub liialt suureks või vastupidi, väikeseks.

Kihelkonna rahvamajas on vallavalitsuse määruse järgi saali ja lava kasutamise hind oma valla elanikele 250 krooni tund (teistele 500 krooni tund), etenduste puhul küsitakse 10 protsenti piletimüügitulust, konverentsisaali kasutamise eest maksavad oma valla elanikud 100 krooni, teised aga 200 krooni tund. Sama hind kehtib alumise fuajee-kohviku kasutamise korral.

Tasuta on näiteks näituste korraldamine ning priipärast saavad jõusaalis käia Kihelkonna kooli õpilased (kõik ülejäänud peavad tunni eest maksma 20 krooni).

Print Friendly, PDF & Email