Äike võttis Torgus elektri tundideks ära

Teisipäeva õhtul lõi välk Torgu vallas sisse elektriliini, lõhkudes ühe liini ning kolm kõrgepingekaitset ühes alajaamas. Kaavi ja Mässa elanikud, kokku 55 klienti jäid elektrita seitsmeks ja pooleks tunniks.

OÜ Jaotusvõrk Kuressaare juhtimiskeskuse juhataja Villord Laul ütles, et rikked tekkisid kell 19.40 ning voolu said kliendid tagasi kell 3.20. Välk lõi pooleks 35-kilovoldise kõrgepingeliini ning võttis ühes alajaamas kolm kõrgepingekaitset läbi.

Kas äike põletas liini läbi omal jõul või oli sellel varem defekte, ei ole teada.
Tekkinud lühise tõuge oli tuntav üle maakonna, kui korraks tõmbas pinge kõikjal maha. Õnneks leidsid elektrikud purunenud koha õhtuvalges üles, mis lühendas katkestuse likvideerimise aega.

Äike on viimastel päevadel eriti aktiivselt elektriseadmetega “sõprust sõlminud”. Näiteks mõned päevad tagasi möllas äike Koikla külas perest peresse, lõhkudes elektrikilpe ja -seadmeid, paar päeva varem lõi välk sisse elumajja Tahulas.

Kuna elektriliinide korrasoleku eest vastutab Eesti Energia, siis soovitab Laul katkestuste tõttu kannatanutel teha kahjunõude taotlus Eesti Energiale.

Print Friendly, PDF & Email