Kuhu minna

Kolmapäev, 19. august

KINO
Diva kl 17.40 ja kl 19.40 Brüno. Alla 14. a keelatud. Pilet 50.–

KONTSERT
Arensburg Boutique Hotel & Spa kl 20 Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane – Lugude õhtu. Pileti hind 150.– Kohtade broneerimine tel 45 24 707.
EELK Kaarma Peeter Pauli kirik ja kirikuaed Öölaulupidu. Kl 20 klassikalise muusika kontsert kirikus. Esinevad rahvusooper Estonia, solistid Juuli Lill (metsasopran) ja Andres Köster (tenor), orelil Tiit Kiik. Kl 21. 30 kooride kontsert. Esinevad ETV Laululahingu saatevõitja Haapsalu Kammerkoor, solist Jonas Grauberg, Haapsalu Meeskoor, Kuressaare Kammerkoor Eysysla, Saaremaa Meeskoor SÜM. Kl 23.15 suur ilutulestik. Pääse 75.–/ 50.– müügil tund enne ürituse algust kohapeal.

TANTS
Diva tasuta sissepääs. DJ K. Lillimägi.
Veski trahter kl 20 rahvuslik elav muusika. Tasuta
Mönus Villem sünnipäevanädal. Esineb ans Kama2.

Neljapäev, 20. august

KINO
Diva kl 19.40 Brüno. Komöödia. Pilet 50.–

TEATER
Aste klubi algusega kl 20 Tornimäe näiteringi etendus Memmed ja taadid. Pilet 40.–
Tagamõisa poolsaar Loode turismitalu kl 19 Kihelkonna näitetrupi etendus Latern. Pilet täiskasvanutele 50.–, lapsed ja pensionärid 25.– Võimalusel kaasa võtta istumise alla tekk.

ÜRITUS
Kooljamäed kl 17 665. a Purtsa lahingust Kooljamägedes. Saarlaste vabadusvõitluse veriseimast lahingust räägib ajaloolane Raul Salumäe. Tunnustatakse Leisi valla heakorrakonkursi Kena kodu 2009 võitjaid. Järgneb kontsert, kus esinevad Tabivere ja Karja segakoor, Leisi segarühm Leisberg ning lõõtsalugusid mängib Sulev Mägi. Õhtul kosutav pannileib ja maarohutee.
Kuressaare kuursaali juures õues kl 23 taasiseseisvumispäevale pühendatud tule ja muusika pooltund vallikraavil. Esinevad Kuressaare Brass, saksofonidel Matis Männa ja Pille-Rite Rei. Laulab Maria Väli, ansambel Veikko Lehto juhendamisel. Akordionil Aivo Põlluäär. Üritus toimub iga ilmaga. Lõpeb üllatusliku eritulega. Tasuta.

KONTSERT
Suure Tõllu puhkeküla ansambel Terminaator. Kl 19 üllatusesineja, kl 21 ans Terminaator. Pääsmed 75.– müügil kohapeal.

TANTS
Diva DJ P. Kukk. Südaööni sissepääs tasuta.
Kodulinna lokaal kl 23 disko. Sissepääs tasuta.
Veski Trahter kl 20 Saarte Pärimusmuusika programm. Tasuta
Mönus Villem sünnipäevanädal. Esineb Uno Kaupmees ja Lustgast.
Club Privilege tasuta tantsupidu.


Ürituse eelinfo

Saaremaa muuseum korraldab muuseumide retke
2009. aasta on muuseumiaasta. Selle ürituste raames korraldab Saaremaa muuseum eeloleval nädalavahetusel, seega siis 22. ja 23. augustil oma sõpradele, toetajatele ja heasoovijatele ringsõidu mööda Saaremaa väikemuuseume. Plaanis on läbi sõita enamik meie maakonnas asuvast viieteistkümnest mitteriiklikust muuseumist, mille pererahvas on lahkelt nõustunud oma valdusi tutvustama.

Nii laupäeval kui ka pühapäeval väljub Saaremaa muuseumi tellitud buss Kuressaarest kell 10 August Kitzbergi tänava parklast. Laupäevane ringsõit kulgeb läbi Saaremaa lääne- ja keskosa, kus on plaanis tutvuda just lisapinda saanud Sääre ajalootoaga, vaadata üle Kehilas Miilaste talu vanavarakogu, Mustjala kodulootuba, Angla tuulikud ja Kaali külastuskeskus.

Pühapäeval on kavas läbi astuda Saklas asuvast kolhoosikorra muuseumist, tutvuda Lembit Kadariku raadiote kollektsiooniga, MTÜ Saaremaa Sõjavara koguga Orissaares, käia Saikla veskis ning Maasilinna varemeil

Et osa teekonnast kulgeb mööda kitsaid külavaheteid, on kasutusel väiksem buss, mis omakorda tähendab kohtade arvus piiranguid. Seetõttu on osavõtusoovi korral vajalik registreerimine tel 53 437 886 (Raul Salumäe). Registreerimise lõpptähtaeg on 20. augustil kell 22. Leivakoti võtab iga teeline ise.

Raul Salumäe

Print Friendly, PDF & Email