Ööriku kiriku kellatorn ootab remonti

Ööriku kiriku kellatorn ootab remonti

 

EAÕK Ööriku Püha Kolmainu kiriku endise preestri Nikolai Järvesalu poeg Veljo Järvesalu, kellele kuulub Ööriku kloostrihoone vastas asuv kunagine preestrimaja, tunneb muret kiriku lagunenud kellatorni pärast.

“Suur mure on kirikukella pärast. Sest ülevalt, see kolmandik, mis isal tegemata jäi enne surma, see on ju täitsa mäda. Nii see asi ei käi,” rääkis Veljo Järvesalu Kanal 2 “Suvereporterile” antud intervjuus.
“Üks hetk ja kogu lugu, see kukub kotsti!” ütles mees, kes oma sõnul teab olukorda.

Veljo Järvesalu arvates oleks kloostrihoone remondiga oodata võinud ja kulutada raha hoopis kirikutorni kordategemisele.
Ööriku koguduse preester isa Andreas ütles Oma Saarele, et praegu olukord tornis õnneks hull ei ole. “See on lagunev torn küll, aga ütleme, et mingi aastakese peaks vastu pidama. Ja loodame, et äkki siis järgmine aasta, kui Kuressaare apostlik-õigeusu kiriku torn valmis saab, siis järgmine on kindlasti Ööriku kellatorn.”

Isa Andrease sõnul on torn seestpoolt kindlustatud, sealt vett läbi ei tule ja varisemisohtu ka ei ole.
Kellatorni kasutatakse igal jumalateenistusel.

Print Friendly, PDF & Email