Nokk kinni, saba lahti? (3)

Nokk kinni, saba lahti?

 

Võta siis nüüd kinni, kas tõesti on saarlased nii rumalad ega mõista, et valitsevas majanduslikus olukorras tuleb tihtipeale minna kompromissidele ning klienti vajadusel ka meelitada tavalisest soodsamate hindadega. Või on hoopiski saarlaste süda suurem ja mure teise inimese toimetuleku pärast sügavam.

Saaremaal mitme olulise objekti ehitusõiguse võitnud mandrifirma juht ütleb, et kui võtta allhanke pakkumised nii Saaremaa kui Tallinna firmalt, on hinnavahe isegi kolmekordne. Natuke liiga palju. Saarlasest ehitusjuht ütleb jälle, et ei taha ega saagi jõuliselt ehitusmeeste palkade kallale minna.

Nii oleks nagu ehitusfirmade juhid dilemma ees – ühest küljest on ju väga hea, et ülemused ei taha töötajate palku vähendada. Teisest küljest aga, kui asja pikemas perspektiivis vaadata – pole objekte, pole tööd, pole raha. Aga on potentsiaalsed töötud. Mis see nüüd siis parem on?

Muidugi, jääb ka veel variant, et eelnenud ehitusbuumist on firmade kasumid nii suured, et rasked ajad elatakse üle vana rasva peal…

Print Friendly, PDF & Email