Malevate võistluse võitsid Pidula ja RMK rühm

Õpilasmalevate vahelise võistluse “MAlgatus” peavõidu pälvisid Pidula mõisaga seotud kolme paiga korrastamise eest Pidula ja RMK malevarühm.

Võitjate juhtmõtteks oli “Kõik mõisa heaks, kõik mõisa eest!” Malevlased tegid heakorratöid Pidula kalakasvanduses, ladusid puid Uustalu ökotalus ning rohisid mõisa pargimeistri juures kartuleid. Võitjad lähevad üheskoos mägironimise võlusid nautima.

SA Õpilasmaleva juhataja Eero Kiipli sõnul võeti võitja valimisel arvesse idee uuenduslikkust ja mõju kogukonnale, noorte osalust projektis, finantsprobleemide lahendamise oskust ja projekti jäädvustamist.
“Võitja väljaselgitamine oli raskem kui arvasime. Kõik malevlased võtsid MAlgatust tõsiselt ning tegid oma projekte südamega,” lisas Kiipli.

Nele Mets SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroost lausus, et MAlgatus 2009 täitis oma eesmärgi – noored tegid oma algatusel head. “On tore tõdeda, et noored soovivad oma energiat panustada ning noortealgatused on kogukonna poolt aasta-aastalt rohkem oodatud ja toetatud,” rääkis Mets. “Tegemissoovi ei vähendanud ka sõprusrühma puudumine – MAlgatused ei jäänud tulemata.”

Sel aastal osales kokku 15 malevarühma, ideed viidi ellu juuli keskel. Võitjad kuulutati välja 12. augustil Toosikannus toimunud õpilasmaleva kokkutulekul.

MAlgatus 2009 on SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo ja SA Õpilasmaleva ühine koostööprojekt, mille raames malevarühmad leiavad endale sõprusrühma ning viivad koos ellu oma laheda idee, et elu Eestimaa väikestes paikades paremaks muuta.

Print Friendly, PDF & Email