Nael: Saaremaa spaahotellide täituvuse saladus lahendatud? (11)

Kuressaare spaahotellides on viimasel ajal olnud raske leida vaba tuba, ehkki üleküllastunud spaaturul võistlevad spaad peavad karmi võitlust ellujäämise nimel ning nende juhid ei tea isegi veel täpselt, mis juhtub madalhooajal. Kuidas siis lood on, kas spaad on rahvast täis või puhub koridorides tühipaljas tuul?

Paradoksaalset olukorda kutsusime lahendama mulli-saunaeksperdi, spaahotellimajanduse asjatundja ning tuntud arvaja professor Kosmose. Tema sõnul ei ole küsimus üldse selles, kas spaadel läheb hästi või hirmus halvasti.

“Täna on kuivatatud särjelegi selge, et olukord spaaturul on tõsine,” rääkis professor. “Ma rääkisin kuivatatud särjega paar päeva tagasi ning tema jutt oli vägagi tõsine ja kuiv.” Näinud särje jutus ohumärki, hakkas professor kõrvutama numbreid. “Kõigepealt panin ma kõrvuti numbrid 6 ja 8 ja see meeldis mulle,” ütles asjatundja. “Kui 6 ja 8 kõrvuti panna, saame ilusa arvu 68.”

Pärast pikka ja põhjalikku, terve öö kestnud numbrite kõrvutamist tõdes Kosmos, et pilt tundus alguses õudne, kuid pärastpoole kippus tõde päevavalgele tulema. Eks oli ka juba hommik käes.
Tõde Saaremaa spaahotellide kohta on tema sõnul see, et spaad on mõnikord rahvast puupüsti täis, kuid teinekord on külastajatest kibe puudus käes. “Jah, meie spaaturul käib pidev kõikumine, kord on nii ja teinekord naa ning seetõttu ei saagi üheselt öelda, kas hotellid on üle broneeritud või peab kokkuhoiuks koondama hakkama.”

Arvutirike on süüdi

Üks kohaliku spaa eestvedaja, härra Kornelius üritas professor Kosmosele vastu vaielda, väites, et kõiges on süüdi arvutirike. “Eelmisel nädalavahetusel broneerisime arvutirikke jaoks kokku 1500 tuba, tüüp lubas tulla koos pere ja sõpradega nädalaks ajaks,” kirjeldas härra Kornelius. “Kui nädalavahetus kätte jõudis, selgus, et meil ei olegi kokku nii palju tube, kuidas selline asi võimalik saab olla,” imestas spaa eestvedaja. “Mulle küll tundus, et meil võis vabalt mingi 34 500 tuba olla, kui ametiruumid välja arvata.”

Arvutirike tekitas puudunud ruumide tõttu suure skandaali, laulis koos sõpradega öö läbi spaa koridorides, lärmas ja ei lasknud spaa töötajatel rahulikult magada. “Iga endast lugupidav spaa-administraator peab ööpäevas magama vähemalt 16 tundi, muidu muutuvad nad tõredaks,” valgustas härra Kornelius haruldase isendi eripärasid. “Arvutirike koos sõpradega tekitas meile korvamatut kahju, väsitas töötajaid ning toppis meie logoga rätikuid peldikupottidesse.”

Arvutirike pöördus Naela toimetuse poole ning kurtis, et niimoodi kohalik spaamajandus põhja lastaksegi. “Kõigepealt ei lubata rätikuga potte kuivatada, siis visatakse tänavale,” kurtis rike.
“Ma olin kogu perega sunnitud esimese öö spaa ees telgis magama, teisel ööl kamandati mind telgiga spaa taha ning kolmandal ööl broneerisid spaa töötajad minu telki veel bussitäie üle 60-aastasi Soome turiste,” kirjeldas arvutirike õõvastavat olukorda. “Õudselt kitsas oli.”

Professor Kosmos tõi välja, et tegemist on tüüpilise olukorraga. “Kui mina oleks ühes telgis bussitäie turistidega, oleks ka minul seal päris kitsas,” arvas ta.

Print Friendly, PDF & Email