Piirivalve kutsuti appi madalikule sõitnud jahi meeskonnale

Teisipäeval sai Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja abikutsungi Rootsi lipu all sõitvale jahile, mis oli Kuressaare lähedal madalikule sattunud.

21. juuli õhtupoolikul kell 17.30 teatas Kuressaare jahisadama kapten Kuressaare merevalvekeskuse korrapidajale, et sadama faarvaatri läheduses on purjedes jaht, mis ei liigu ning on kreeni vajunud. Sadamakapteni arvates oli jaht madalikule sattunud.

Juhtumist anti teada Kuressaare piirivalvekordoni toimkonnale, kes sõitis sündmuskohale asjaolusid selgitama. Sündmuskohal selgus, et kivisele madalikule oli sõitnud Rootsi lipu all seilav jaht Felicia, mille pardal viibis kaks inimest.

Piirivalvekordoni toimkond alustas aluse vabastamist madalikult, kuid väga madala, umbes meetri sügavuse merevee seisu tõttu ei olnud võimalik jahti lahti saada. Samuti segas päästmistöid tugev, kuni 17 meetrit sekundis puhunud edelatuul. Pärast paar tundi kestnud katsetusi jaht madalikult lahti saada lõpetas kordoni toimkond oma tegevuse ning Felicia meeskond jäi ootama ilma paranemist. Seilajate tervislik seisund oli hea ning nad ei soovinud oma jahi pardalt lahkuda.

Piirivalve võttis ühendust vastavat teenust osutava kohaliku kalamehega, kes oli nõus ilma paranedes rootslastele appi minema. Merevalvekeskuse korrapidaja hoidis sidet jahi meeskonnaga ja inimelude ohtu sattumisel on piirivalve valmis abistama.

Felicia, mille pardal viibis kaks meeskonnaliiget, oli teel Kuressaare sadamasse. Sadamasse sissesõidul sattus alus aga madalikule, mis asub sadamast ligikaudu 3,5 kilomeetri kaugusel edela pool, Loode tammiku suunas.

Samas paigas juhtus õnnetus ka kuu aega tagasi, kui madalikule jäi kinni Vene lipu all sõitnud kaater Pearl.

Print Friendly, PDF & Email