SLK uus reisiparvlaev lastakse vette 31. juulil (1)

Saaremaa Laevakompanii uue reisiparvlaeva pidulik vettelaskmistseremoonia toimub BLRT Grupi Klaipeda laevatehases reedel, 31. juulil. Liinile reisijaid teenindama jõuab uus alus novembris.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul on ettevõtte eesmärk pakkuda reisijatele Lääne-Eesti saarte ja mandri vahel mugavamaid ja kaasaegsemaid reisimisvõimalusi. “Reisijate arv saarte ja mandri vahel liigub tugevas tõusujoones. Uutesse laevadesse investeerimisega suudame kasvavaid mahte teenindada aastaid ning ühtlasi viime reisiliikluse kvaliteedi täiesti uuele tasemele.

Sisuliselt on see sarnane 1997. aastal läbiviidud programmiga, kui alustasime vanade vene tankipraamide väljavahetamist kaasaegsemate reisiparvlaevade vastu – täna oleme võtnud sihiks tuua liinile tuliuued reisilaevad, mis ehitatakse spetsiaalselt Lääne-Eesti saar-te ja mandri vaheliste liinide vajadusi ja eripärasid silmas pidades,” sõnas Rihvk.

BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman lisas, et uus parvlaev mahutab 160 sõiduautot ja kuni 600 reisijat. “Alus on 97 meetrit pikk ja 18 meetrit lai ning suudab arendada kiirust 16 sõlme,” kirjeldas Berman. Seega on uus reisilaev praegu liinidel kurseerivatest kuni poole võrra kiirem ja läbiks ühe suuna Saaremaa ja mandri vahel 23 minutiga ja Hiiumaa ja mandri vahel 75 minutiga, lisandub laadimis- ja lossimisaeg.

Laevale tulevad avar reisijateala, sealhulgas toidukohad, päikesetekid ning kauplus, samuti saavad reisijad kasutada tasuta wifi-ühendust. Uus laev alustab reisijate teenindamist novembris, lõplikult ei ole veel otsustatud, kas laeva koduliiniks saab Kuivastu–Virtsu või Rohuküla–Heltermaa. Nime saab laev novembrikuusse planeeritud ristimistseremoonial.

31. juulil pannakse Klaipeda Vakaru Laivu Statykla tehases kiil ka järjekorras teisele Saaremaa Laevakompanii tellitud uuele parvlaevale. Kokku on SLK tellinud BLRT Grupilt kolm reisiparvlaeva, mille jaoks tehtav investeering küünib 1,4 miljardi kroonini. Koos sadamate valdaja, AS-ga Saarte Liinid tehtavate investeeringutega sadamate laiendamisesse ja kaasajastamisesse tõuseb uute laevade liiniletoomisesse suunatav summa 2 miljardi kroonini.

Saaremaa Laevakompanii on 1992. aastal asutatud laevafirma, mille tütarettevõtted opereerivad riigisiseseid Kuivastu–Virtsu, Rohuküla–Heltermaa ja Sõru–Triigi liine. Saaremaa Laevakompanii ettevõtete grupp annab Saaremaal ja Hiiumaal tööd kokku enam kui 250-le inimesele, laevakompanii omaniku Vjatšeslav Leedoga seotud ettevõtted kokku annavad aga saartel ja mujal Eestis tööd ligi 700-le inimesele.

Print Friendly, PDF & Email