Vastukaja: “Noorukid solvusid politseinike tähelepanust” (12)

Oma Saar, 29. mai

Arusaamatuks jääb noorte inimeste pahameel, kes antud juhtumi puhul on peatselt täisealisteks saamas, aga ei mõista või ei taha mõista, et politsei töötab meie kõigi huvides. Teostati täiesti tavapärast kontrolli ja kedagi mitte millegi eest ei karistatud, kuigi tubakatoodete omamise eest oleks seda võinud teha. Käitusid politseiametnikud ju inimlikult, leppides kokku, et sigaretid nende nähes purustatakse ja visatakse minema.

Sageli heidetaks ette, et politsei kontrollib liiga vähe õhtutundidel kambakesi liikuvaid noorukeid. Kui neid aga kontrollitakse, siis on jälle pahasti – lapsi kiusatakse. Selge on see, et me ei lähtu oma töös kellegi emotsioonidest, vaid täidame meile seadusega pandud ülesandeid.

Eelkirjeldatud näite noorukitele osutamata kinnitame, et sageli tabatakse sellise rutiinse kontrolli käigus näiteks vargusi toime pannud isikuid. Antud loo noorukid võivad oma nooruslike emotsioonide ajel küll esmapilgul pahased olla ja end häirituna tunda, kuid järele mõeldes peaksid nad suutma mõista, et politsei seisab oma igapäevatööd tehes hea meie kõigi turvalisuse eest. 

Kaja Kukk
Lääne politseiprefektuuri
kommunikatsioonibüroo vanemkomissar

Print Friendly, PDF & Email