Lugeja kiri: Murdepäevadel Võrumaal

15.–17. mail toimusid Antslas 15. laste murdelaulu ja -luule päevad. Nende päevade märksõnaks oli “legendid”. Meie Mustjala laste pärimusrühma Sõluk esinemiskava kandis pealkirja “Suure Tõllu jälgedes”.

Tutvustasime kuulajatele-vaatajatele murdekeeles meie kodukoha paiku, mis on seotud Suure Tõlluga. On ju Tõll ka Mustjalale nime andnud. Meie esinemine võeti hästi vastu ja sai kiitva hinnangu.

Iga üritusel osalenud rühm võttis osa ka regivärsilise laulu kirjutamisest. Laupäevasel peakontserdil laulsime seda pikka regilaulu kõigi osalejatega koos. Laupäeva õhtuks sai valmis ka rühmade ühistööna vilditud vaip “Tamme-Lauri tamm”. Ringreis viis meid seda Eesti jämedamat tamme ka vaatama. Veel käisime Pokumaal ja Nõiariigis.

Meie sõitu murdepäevadele toetasid Mustjala vallavalitsus ja Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp. Tänud neile selle eest.
Eelmise nädala reedel tähistas Mustjala laste folkloorirühm oma kahekümnendat sünnipäeva. Nende aastate jooksul on rühma tegevusest osa võtnud hulk huvilisi ja osaletud on paljudel üritustel. Täname kõiki abilisi ja toetajaid, kes on meie rühma tegevusele kaasa aidanud.

Helje Raaper

Print Friendly, PDF & Email