Salmel saab nüüdsest Vanapoissi piitsutada

Salmel saab nüüdsest Vanapoissi piitsutada

VAINLASE VASTU: Legendi järgi oli Suur Tõll just seesuguse vankri rataste ja vehmriga Sõrve rannas vainlastele udjanud ja need minema ajanud.

Sõrvemaa väravaks nimetatud Salme alevikus saab alates eilsest veeta aega Suure Tõllu legendidest ajendatud atraktsioonide seltsis.

Salme jõe ja vallamaja ümbrusse on nn Suure Tõllu raiesmaale paigutatud kokku 11 atraktsiooni. Peale Vanapoisi piitsutamise saab seal rippuda Pireti põllepaelte küljes, käia Tõllu jalajälgedes või külastada vägilase soolaveskit.

Valdavalt on atraktsioonid tehtud puidust, aga näiteks Tõllu kerisekivideks on kohale toodud suured kivimürakad, kus peal hea turnida.
“Väga andekalt tehtud,” kiitis Salme põhikooli algklasside õpetaja Margit Lindau, kes oli oma klassiga tulnud teemaparki kaema. Lindauga sama meelt oli ka Salme lasteaia kasvataja Piia Mägi, kelle sõnul on Salmel nüüd koht, kus lastega käia. Enne veedeti aega lihtsalt jalutades või lasteaia hoovis, kuid nüüd on lastel ka tegutsemisvõimalusi.

Teemapargis saab edukalt korraldada ka mitmesuguseid huvitavaid võistlusi. Esimese jõukatsumise, kus lastel tuli kiiruse peale mööda Pireti põllepaelu üles ronida või Tõllu jalajälgedesse täpsust visata, korraldas valla spordijuht Imbi Arge juba eile.

Suure Tõllu raiesmaa sobib ka lihtsalt jalutamiseks, atraktsioone ühendab 600–700 meetri pikkune sõelmete ja multšiga kaetud rada.
Salme vallavanema Kalmer Poopuu sõnul on teemapargi arenduse järgmine etapp raja valgustuse paigaldamine ning loodetavasti rajatakse üks jalutusrada ka paralleelselt jõega. Kui kunagi valmib ka paadisadam, siis saaks vallavanema arvates kõik selle üheks tervikuks koondada.

Print Friendly, PDF & Email