Oma Saare ajakirjanik üllitas raamatu

Eile jõudis poelettidele Oma Saare toimetaja Sergo Selderi raamat “Ajateenija tasuta kiri”, mis ilmus eelmisel aastal ka järjejutuna saarlaste päevalehes.

Ühe ajateenija elu kirjeldav lugu põhineb Selderi päevikul, mida ta pidas aastatel 2000–2001 Eesti kaitseväe päästekompanii keemiarühmas teenides.

“Kusjuures ma ei mõtle sellest kui raamatust, vaid ikkagi kui oma ajateenistuse päevikust, mis on täis kohati päris uskumatuid ja naljakaid hetki,” ütles Selder ning arvas, et päeviku raamatuks vormumise protsessis olid mängus ka mingid kosmilised jõud.
Teemavalikul ei pidanud ta oma sõnul pead murdma, kuna elu mängis teema ise kätte.

Oma raamatu sisu kirjeldas autor järgmiselt: “Raamat räägib sellest, kuidas ülikooli raamatukogus teadustöö tegemisest tüdinud nooruke tudeng möllib end 2000. aastal päästeväkke aega teenima ning paneb kirja seal juhtunud kirjapanemist väärivad hetked, emotsioonid, sündmused, mõtted ja õpitud tarkused. Mõtteid on vähem, sest hea sõdur ei mõtle, vaid tegutseb instinktiivselt nagu välk!”

Kõik, mida 271-leheküljelisest raamatust lugeda saab, on Sergo Selderi sõnul sulatõde. See on tema arvates ka raamatu võti. “”Ajateenija kiri” on väga vahetu teos. Ja mo meelest väga naljakas,” sõnas autor.

Print Friendly, PDF & Email