Maailma pikim jalgpallimatš algab öösel kell 3 (2)

FC Kuressaare korraldab jaanipäeval omalaadse ürituse, kus jalgpalli kavatsetakse mängida järjest ööpäeva jagu. Omapärane on ettevõtmine seetõttu, et saarlased tahavad seda teha suve valgeimal ööl ja tehisvalgustuseta.

“Maailma pikim vaid päevavalguses toimuv jalgpallimäng läheb lahti 23. juuni öösel kell 3.00 Kuressaare linnastaadionil ning kestab nii kaua, kuni on veel võimalik palli näha,” selgitasid korraldajad.

“Nägime vaeva, et üritus läheks ka Guinnessi rekordite raamatusse, ent see meil paraku ei õnnestunud, kuid sellegipoolest saab tegu olema mitteametliku maailmarekordiga,” rääkis FC Kuressaare president Priit Penu.

Plaani järgi mängivad kõik registreerunud võistkonnad vähemalt 45 minutit, seejärel on veerandtunnine puhkepaus ning igal täistunnil algab uus kohtumine. Igal mängul on olemas ka kohtunik ja staadionil on kaks tablood: üks näitab konkreetset mängu ja teine üldskoori. Penu sõnul mingeid piiranguid osalejatele ei seata.

Print Friendly, PDF & Email