FC Kuressaare kaotas rekordpubliku ees (2)

FC Kuressaare kaotas rekordpubliku ees

TÕRJUS: Tallinna Kalevi väravavaht Janno Hermanson suutis teisipäeval Kuressaare rünnakuüritamised tõrjuda juba eos.

Kui FC Kuressaare sai hooaja alguses punkte mängudes endast tugevamate vastu, võeti neid kui boonust, kuna võrdsetega mängides loodeti kindlaid võite. Paraku on reaalsus teistsugune. Eile tuli 550-pealise publiku ees võtta kodustaadionil vastu järjekordne kaotus meistriliigas, seekord Tallinna Kalevilt.

Üpriski tasavägine mäng sai lahenduse vaid viis minutit enne lõpuvilet, kui kalevlaste Rasmus Tomson Kuressaare kaitsjate kehva töö tõttu mängu ainsa värava lõi.

Mängu alguses oli initsiatiiv Kalevi käes, teisel poolajal suutsid saarlased küll järgmise käigu sisse panna ning vastasele korralikku survet avaldada, kuid võimalusi siiski ära ei kasutatud. Reegli “kui sa ei löö ise, siis lüüakse sulle” kinnitusena suutiski Kalev ühe kontrarünnaku ära kasutada.

Kuressaare peatreeneri Jan Važinski sõnul mängis selles mängus suurt rolli individuaalne meisterlikkus, mida Kalevil oli rohkem eriti just väravalöömisel. Väravatabamusele aitas muidugi kaasa sel hetkel kehvalt tegutsenud Kuressaare kaitseliin. Samuti ei suutnud Kuressaare ära kasutada standardolukordi, mida näiteks nurgalöökide näol oli päris mitu. “Viik oleks täna hea tulemus olnud,” arvas saarlaste loots.

Pärast FC Flora võitmist on FC Kuressaare saanud kahe viigi kõrvale kuus kaotust. Kui eelmise vooru lõppedes avaldas treener arvamust, et kindlasti tuleb võtta punkte võrdsetelt vastastelt, siis eile tunnistas Važinski, et teises ringis on juba punkte kaotatud ning olukord ei ole kiita. Kui eelmise vooru kaotusega Tulevikule lasti endast mööda Paide meeskond, siis teisipäevane kaotus Kalevile tõstis viimase Kuressaarest vaid punkti kaugusele.

Siiski oli Važinski kindel, et midagi väga muuta vaja ei ole ning tuleb lihtsalt kõvasti tööd teha ja head tulemust oodata.
Järgmise kohtumise peab FC Kuressaare alles 13. juunil, kui võõrustatakse Sillamäe Kalevit.

Print Friendly, PDF & Email