Saarlaste palgalangus üks kiiremaid

Saarlaste palgalangus üks kiiremaid

 

Statistikaameti eile avalikustatud andmetel langes Saare maakonna keskmine brutopalk käesoleva aasta esimeses kvartalis läinud aasta sama perioodiga võrreldes 623 krooni ehk 6,1 protsendipunkti võrra. Veel kiirem oli brutopalga langus vaid Järvamaal.

Kui mullu esimeses kvartalis oli keskmine brutopalk Saare maakonnas
10 282 krooni (juurdekasv 2007. a esimese kvartaliga võrreldes 17,2%), siis sel aastal oli see langenud 9 659 kroonini. Tegemist on esimese korraga käesoleval kümnendil, mil keskmine brutopalk on aasta alguses Saaremaal langenud.

Teiste maakondadega võrreldes oli Saaremaal keskmise brutopalga langus tänavu üks suuremaid (vt joonis). Keskmine brutosissetulek tõusis vaid neljas Eesti maakonnas – Ida- ja Lääne-Virus, Läänemaal ning Raplamaal.

Print Friendly, PDF & Email