Rohkem kalavärki!

Rohkem kalavärki!

 

Torisse kalakohviku ja -turu rajamise mõte on suurepärane ning peaks kindlasti teoks saama. Idee poolest käib kala saarelise elu juurde ning seda enam tuleb leida võimalusi selle väljanäitamiseks. Kus paistab kala Kuressaares praegu silma?

Kui see ettevõtmine korralikult välja kukuks, oleks see kasulik paljudele – linnal võib õnnestuda Euroopa Kalandusfondi abil kujundada sadamapiirkonda, kalapüüdjad saavad juurde koha, kus kalaga kaubelda, ning linnakodanikud ja Kuressaare külalised leiavad eest mitmekesisema elukeskkonna. Loodetavasti ka kala, mida ei transpordita sügavkülmas teisest maailma otsast.

Kuressaare kui mere- ja terviselinn võib sääraste ettevõtmiste kaudu leida võimaluse näidata end merelisema ja tervislikumana ning kes teab, ehk kujuneks kalaturust ja -kohvikust välja tugev kaubamärk, mis turistidele Kuressaarega seostub.

Mõte on hea ning loodame, et seda hakkavad teostama asjatundlikud ja aktiivsed inimesed, kes oskavad turu ja kohviku puhul välja tuua midagi erilist ning hoida kohta aktiivsena. Vaevuhingitsevaid ja isikupäratuid kohti on maailmas niigi küllaga.

Print Friendly, PDF & Email