Politseile jäi vahele neli purjus jalgratturit (4)

Sel nädalavahetusel tabas politsei neli joobnud jalgratturit. Kaks nendest jäi vahele reedel toimunud politseioperatsiooni käigus, kus kontrolliti kokku 31 ratturit.

“Reedese politseioperatsiooni käigus tabati üks alkoholijoobes jalgrattur ning teisel tuvastati alkoholi tarvitamise jääknähud,” ütles Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissar Aare Allik. Ta lisas, et politseioperatsioon korraldatigi seetõttu, et üha sagedamini tabavad patrullid liiklemas nii purjus jalgrattureid kui ka mopeedijuhte.

Peale selle sõidab rattaga ringi palju lapsi, kel tihtipeale puudub kooli poolt väljastatav jalgratturi ohutu sõidu tundmise tunnistus. Seega ei tea nad liiklemises kehtivaid reegleid ja võivad sattuda liiklusõnnetustesse.
Laupäeval kell 21.45 tabas politseipatrull Salme alevikus kolm alaealist mopeedijuhti, kellest ükski ei kandnud kohustuslikku kaitsekiivrit. Lisaks pidas patrull kinni ATV, mille juhil puudus juhtimisõigust tõendav dokument.

Laupäeval kella seitsme ajal peatati Kuressaare–Kuivastu maanteel aga mopeed, mis jäi politseile silma oma kiirusega. “Juht oli eemaldanud mopeedilt tehase paigaldatud sõidukiiruse piiraja ja mopeedi kiirus oli 65 km/h,” selgitas politseijuht Aare Allik, lisades, et nüüd tuleb mopeedijuhil väärteoasja menetlemisel arvestada, et tegemist on hoopis raskema kategooria rikkumisega.

Print Friendly, PDF & Email